1 Ekim 2008 Çarşamba

Yeni Fotoğrafçı vs. Yeni Heykeltraş

Yaz ortasından beri kafamdaki abuk fikirleri bir anlık gazla heykele dökme fikri ve bitemeyen cümleler... Madem bayram ve madem evdeyim, üstelik madem babam bahçeyle uğraşmak için tel ve alçı almış, yani gerekli malzeme de mevcut, neden kendimi heykele vermiyorum? Son halinin fotoğrafı olmadığı için, buyrunuz size iskelet hali:

Şimdiik, klasik bir kanatlı insan gibi gözüküyor, aslına bakarsanız öyle de denebilir. Tek problem; onlar aslen kanat değil:) Nasıl anlatabilirim bilmiyorum, ama az çok tamamlandı ve yarın gündüz gözüyle tekrar fotoğrafını çekip koyarım. Bu da fotoğraf makinamı öğrenmeye çalışan annemin gözünden ben:


Buna ek olarak dün gece bayram vesilesiyle ailemizin baba tarafı bir araya geldi-ki söz konusu aile uzun zamandır tam kadro bir araya gelememişti. Gerçi yine tam kadro toplanamadık, zira ailenin İsveç ayağı pek normal olarak toplantıya katılamadı ama olsun. Zaten Hülagü ailesi yemekleri genelde komik geçer, dört kardeşin dördü de dört ayrı uçta olduğu için ortak bir alan bulunmaya çalışılır, birileri birileriyle dalga geçer, ortak konu adına ortaya abuk bir konu atılır (örneğin: Abba'daki iki kadının arası neden bozuk?) ve bu şekilde devam eder. Aslında böyle anlatılmıyor aile. Ama aile iyidir.
Ha, aile iyidir ve evet, yanımda gördüğünüz modelimsi hatun kuzenim. Benim böyle akrabalarım var. Hatta baştan sona sayayım; ön sıra: Rengin Yenge, Demet Yenge, babaannem (Perran) ve annem (Zeynep). Arka sıra: Renk, Berk, Deniz Amca, Ersin Amca, babam (Erol), BEN!, Selin, Can. Tabii sanmayın ki böyle ailecek toplanıp tek fotoğraf çekildik, hele ki içerki odada nostalji yaşamaya başlayınca-zira hepimizin çocukluğu o odada geçmişti- yine cümle bitmemişti. Ne diyordum? Marifetli kaz. Hayatımın oyuncağı lan, marifetli kaz! Ay lav marifetli kaz!

4 yorum:

Erdal Mahir Cüran dedi ki...

ilk mesajım heyecanlıyım, heykel çalışmalarınızda başarılar dilerim ,iyi bayramlar dileyeyim bir de geleneksel olarak. bide poke! :P

operadaki fantom dedi ki...

curan bey!
sizden blog beklentisi içindeyiz, öyle pokela falan kurtulamazsınız:)

Adsız dedi ki...

güzel çalışmalar

operadaki fantom dedi ki...

teşekkür ederim çok