6 Aralık 2009 Pazar

καλός, καλός*

*Kala, kala. İyi, iyi. Google translate bu şekilde yazıldığını söylüyor. Kalavrita'nın ilk dört harfi ayrıca, ama bu şekilde yazılmıyor tabii. Neyse, konu o değil.

İki hafta önce Ersi bir mail yazmış bana, ki kendisi Kalavrita'daki renklendirme hocamız olmakla kalmaz, tanıdığım en iyi öğretmenler sıralamasında üstlerde yer alır. Bizim bu hatunun dersinden çıkamayıp akşam yemeğini kaçırmışlığımız vardır misal, o kadar keyiflidir. İşin ilginç yanı, onun ilk öğrencileriydik lan biz.
Doğan, Ersi ve tanımadığım bir adam.

Maltepe Üniversitesi Animation Celebration adı ile Animartvari bir etkinlik düzenliyormuş, bu etkinlik bünyesinde de Ersi Spathopoulou, Fernando Galrito gibi Animart'ta ders veren ekip yine ders veriyormuş. Hatta gelenek bozulmasın, animasyon festivalleri hep itin g.tünde yapılsın diye dersler de Maltepe Üniversitesi'nde olacakmış.

Bu cuma işte, Yunanistan'dan gelen öğrencilerle de tam anlamıyla mini bir Kalavrita haline getirilen Maltepe Üniversitesi'ne özellikle Ersi'yi görmeye gittim. Çok acaip lan. Yani rüya gibi bir on gün yaşıyorsunuz ve o on günün bazı kahramanlarını farklı bir ortamda tekrar görüyorsunuz falan. Bilmiyorum, inanılmaz mutlu oldum ben.

Sonra da Yora konserine doğru yola çıktım efenim, 125 kuzu kuzu beklerken 110un inatla olmamasına sinirlendim, sonra otobüste uyuyup rüyamda otobüs saatlerini birbirine diktim. Saçmalama konusunda sınır tanımıyorum.

Yora ne güzeldi yahu. Sanırım seyrettiğim en keyifli Yora konseriydi diyebilirim. Çok dürüstçe söylüyorum bunu.

O değil de ekşi kivi çok kötü bi şey be...

4 yorum:

gürültü dedi ki...

yoranın yanı sıra izleyiciler de çok iyiydi=)

operadaki fantom dedi ki...

iyi seyirci candır:)

goksin dedi ki...

burada bildiginiz "kalos, kalos" yazmıssınız. "güzel, güzel" yani, ama tekil erkek formunda. "kala, kala" dediginize göre çogul ve nötr formun pesindesiniz aslında.
gugıltransleyt'in ögrenci kurbanları grubunun dısında kalmak sanırım oldukça zor.

mutlu dedi ki...

ersinin hayrani burda ersiye yonelik dusuncelerini ifade etmisin ersi simdi merak ediyor ve benim cevirmemi istedi bende bur da yazmis oldugun her seyi ceviriyorum ok