23 Haziran 2009 Salı

Lemur - Live at Taşoda vol.2

Bir haftanın sonunda, gecikmeli de olsa yine karşınızdayız, paylaşmak, sevgiyi, mutluluğu paylaşarak büyütmek için... Müziğin gücünü, ruhunu hep beraber hissetmek için... Haydi, sen de gel katıl... Falan falan...


Ne diyordum? Bu saçma sapan girişlere bağımlı oldum, hayırlısı. Yargı One Love peşinde koştuğu için hala bize fotoğraflarımızı göndermedi, Arda Beyler de meşgul, dolayısıyla hala Lemur fotoğrafı adına gelen giden yok. Ama Renk var, dün geldi kendisi. Tanıyanlar bilir, her yaz Renk'le bir fotoğraf çılgınlığı yaşanır bizim bahçede, bahçe zaten artık bir stüdyo kaşarlığına ulaştı, dün daha önce çekmediğimiz bir şeyler bulalım diye baya uğraştık. Sonuç olarak tatlı ya da baya şaşırtıcı şeyler de çıktı, sonsuza kadar tarihin tozlu sayfalarına gömülmesi gerekenler de. Lemır fotoğrafı da olmadığına göre sevgili yazımızı bugün de dünün fotoğraflarıyla süsleyecek ve bu neşeli halleri sizinle paylaşmaktan gurur ve mutluluk duyacağım. Yoo, duymayacağım aslında. Neyse.





İlk şarkımız Çizgi, Sis ile beraber Deniz'in iki eski bestesinden biri. Üzerine yapılacak çok bir açıklama yok aslında, hemen sözleri yazayım o zaman:

Bir çizgide bulmuşum kendimi
Geç kalmışım koşmaya
Herkes neden uzakta?

Dikenleri koparayım derken kanattım hep ellerimi
Bu yüzden hiç koklayamadım gülleri
Unutayım derken kuruttum hayalleri

Herkes birer birer geçerken önümden
Ben bakakalmışım meğersem
Ben başlarken sonmuşum


İkinci şarkımız ise Saklambaç. Kendisi, yine sözü müziği Deniz Hanım'a ait, oldukça depresif, böyle dinlerken kuytulara saklanılası bir şarkı. Aslında mesela, Deniz'in eski bestelerindeki hafif isyan hali yok bu şarkıda, ama sonraki neşeli haller de yok. Arada bir beste yani, ama güzel.
Ayrıca bu da ilk üzerinde çalıştıklarımızdandır efenim, sözleri de şöyledir:

Hayat akıp giderken
Yavaş yavaş kayıp düşerken
Bilmezdim bilmezdim bilmezdim
Gözlerim görmezdi
Bilmezdim, gözlerim görmezdi

Hayat kayıp düşerken
Yavaş yavaş kanarken
Bilmezdim bilmezdim bilmezdim
Ellerim hissetmezdi
Bilmezdim, ellerim hissetmezdi

Saklanırım beni alma
Saklanırım beni alma
Saklanırım boşluklara, beni alma
Saklanırım beni alma boşluklara
Saklanırım beni alma





3 yorum:

libérateur dedi ki...

fotoğraflara bayıldım,
çizgi, renk ve senin fotoğraflarınla birleşince ayrı bir güzel oldu.
şu çılgın kuzen renk'le de bir turlu tanısamadık bu arada, neyse.

bu arada yüklediğin şarkılar safari'de açılmıyor, ya da ben beceremedim. düzelt.

Emir Bey dedi ki...

o fotoğraflar yok bari bunları koyalım zihniyetiniz pek güzel, lemur'un da siz inanmazsınız ama çok büyük hayranı oldum pek sevdim çok dinlerim !

Yargı dedi ki...

placebo iptal oldu da hafiften buldum biraz huzur.. yarin durt beni fotograflar icin, durtmesen de aksama doru yollarim..