3 Mayıs 2009 Pazar

Moleskine


Sonunda içimdeki bağrışan çocuklara dayanamadım, ve bir arkadaşıma doğumgünü hediyesi alırken kendime de moleskine aldım. Gerçi bunu yaklaşık 10 gün önce yaptım, ama yapar yapmaz, daha içine ne eyleyeceğimi bilmeden bir şey diyemez idim. Zaten başta biraz şüpheli de yaklaştım kendisine, "tamam aldık ama ne yapacağım bununla ben" diye geceleri uyuyamadım, ama bu deftere "küçük keyifli züppelik" adını takan Taha sayesinde, sevgili moleskine'im misyonunu belli etti.

Evet, Taha beni yaklaşık yarım saat bekletmişti, ve yanımda oyalanacak tek şey defter, kalem ve silgiydi. O noktadan başlayarak, defter bilimum "bekleme"lerde "önümdeki görüntü"nün kendi çapında "sabitlendiği" yer oldu. Renklendirmeleri de sonradan yapıyorum üstelik. Acaip işler peşindeyim.

Bunlar da beklediğim ilk dört yer: Simit Sarayı'nın önündeki durak, Forum Bornova, oturma odası, havaalanı. Sonuncuda artık insan çizmeye cesaret etmişim ya, bence kutlamak lazım.

3 yorum:

pekcic dedi ki...

bir taksim gecesi, hava yağmurlu...(yoksa deil miydi, o başka bi günmüydü?) ikili çay içicek bir yer ararken nil dönüp "mesela moleskinelere yaptığın sketchlerin bir sergisi var ve o sergiye geliyor..." dedi eceye.

=) hatırlar üstüne de sırıtırım.

tranquíl dedi ki...

moleskine, kutsal bi göreve hizmette ihi.
resimler leziz olmasına leziz de, fotoğrafları niye bulanık. buldum, bunarım böyle de. pull and bear resmi özellikle. sana küserlerse ne yaparsın, nerelere vurursun kendini?

operadaki fantom dedi ki...

ece: açıcam sergi senden önce. sana söylediklerimi de kendim yapıcam. sırf intikam olsun:)

tranquil: sanırım cıbıl kalırım pull and bear bana küserse. ya da kalmam, zira çok sevmeme rağmen oradan çok alışveriş yapmıyor gibiyim. ne bileyim:)