21 Mayıs 2009 Perşembe

Hastane ve diğer ufak tefek eklemeler

Evet, hastaneye gittim, hayır, hiçbir şey yok. Bol bol bekledim sadece, beklerken de bunları yaptım, klasik olarak da yaptıktan sonra odada renklendirdim. Ki konu zaten hastane değil, konu şu resimler ve renklendirmeleri.

Şöyle ki, baktığımızda mesela aşağıdaki resme, bütün sandalyeler turuncu, hem de hiçbir gölgeleme olmadan. Evet, gerçekten de sandalyeler turuncuydu ve muhtemelen o bekleme anından (ve gerginliğinden) kalan en net görüntü sandalyelerin rengiydi. Dolayısıyla ertesi gün renklendirirken sandalyeler daha vurgulu, insanların yüzleri daha bulanıktı.



Ya da sadece kullandığım malzemeler iyi değildi (bkz. Tesco keçeli kalem), dolayısıyla gölgelendirme yapma şansım pek yoktu, üstelik gölgelendirme yapma şansım olsaydı bile muhtemelen yapamayacaktım zira keçeli kalemlere çok hakim değildim. Ve hatta gölge ve renk konusunda çok iyi olduğum söylenemezdi. Yine de "bu da benim tarzım" diye gayet yutturabilirim değil mi?


Bu arada eğer güvenlikçi amca konserin ikinci yarısını yukarıdan çekmeme izin vermeseydi, sinirlerim çok bozuk bir şekilde, Oky karakterleri kıvamında ortamı terk edecek, ikinci yarıyı seyretmeden gidecektim. Hızlı adımlar, keskin nefesler ve geniş kol hareketleriyle-insan sinirliyken bir garip oleyor. Neyse ki cağnım güvenlikçi amca kıyak geçti, ben de uzun zamandır ilk defa çektiğim fotoğrafları çektiğim anda beğendim. Buradan kendisine sesleniyorum: Güvenlik amca, ay lav yu.

Konser dediğim de Klasik Koromuzun Aya İrini'deki konseri bu arada. Ve ikinci yarıda çıkmak istememe bakmayınız, baya güzeldi konser.

Bunlarla ilgili ne desem boş zaten. Herkes ayrı manyak, her şarkı ayrı güzel. Az kaldılar sahnede, ama hakkaten sahnede izlemek lazımmış, sanırım artık ne Refugee, ne Ladino Song, ne de Yesterday's Mistakes bana bilgisayardan dinlediğimde aynı tadı verecek, ama çalmadıkları tüm şarkıları da onlara inat dinleyesim var. Ayrıca orada nakitim yoktu, alamadım, ama söz de verdim adamlara cdlerini alacağıma dair. Evet evet, herkes cd imzalatıyordu, tek sadece bilet imzalatan da bendim sanırım.

1 yorum:

pinksatellite dedi ki...

"i know what you are" ı canlı dinlemiş şanslı insanlardan birisin, kıskanmadım desem yalan olur =)