2 Nisan 2013 Salı

O ergen kız benim


  • Yaklaşık bir ay sürecek olan "Polen Kaynaklı Halsizlik ve Beyin Durması Sempozyumu" dün geceki galadan sonra bu sabah resmi açılışını yaptı. Sabah uyanamama, ağzın burnun birbirine girmesi gibi etkinliklerle başlayan açılış, Aerius alma töreni ile devam etti. Ağız burun tekrar kendi yerlerine döndükten sonra da beyin kapalı kalmaya devam etti, ancak saat on iki gibi çalışmaya başlaması halk tarafından sevinçle karşılandı. İlerleyen günlerde de benzer bir plan izleyecek olan sempozyumun etkileyici konuklara, kapalı gözkapaklarına ve sürpriz hapşırıklara ev sahibi olacağı konuşuluyor.
Matthew Inman, hislere tercüman.



  • Geçtiğimiz çarşamba, konser sonrasında bir süredir konuşulan bir olay vuku buldu; Emir Bey sevgili dostu Merve Hanım'a evlenme teklif etti. Emir Bey'in hayat birleştirme kararı uzun zamandır belliydi-ki zaten en birleşesi, en öyle kalası, en bir sevimli çiftlerimizdendir Emir Bey ile Merve Hanım. Biraz heyecanlı geçen organizasyon sürecinden sonra bize sırıtarak teklifi ve Merve'nin cevabını izlemek düştü. Tüm bu süreçte ben Emir'den daha çok heyecanlanmış olabilirim; her şey olurken kendimi "ehe ehe ppfeeeheh" efektiyle gülerken yakaladım, o zaman fark ettim.


  • Yine başka bir aşk dolu, sevgi dolu olay: liseden en yakın iki arkadaşımdan birini Meksikalı bir damada emanet ettik. Ya da Meksikalılar Carlos'u Pelin'e emanet ettiler, bilmiyorum. Ama  hem yabancı damadın hem de ailesinin Ankara havası oynamasını sağladık mı, evet bunu yaptık. Peki lisede gayet metal dinleyen Pelin, düğünde göbek attı mı, evet attı. Ben hem Pelin'i, hem Selin'i, hem de arada bir yerde Fulya'yı gördüm, arada Carlos ile Pelin'in sevimliliklerini, ailelerinin bakışlarını yakaladım, o yüzden mutlulukla doluyum.
Pelin güzel bir gelindir. Benim de çiftlerin ortasına oturmada derecem var.

  • Nikahtan bir gece önce İzmir'de, odamda, Selin ve Pelin'le tuttuğumuz defterlerin sonuncusunu buldum. Allahım, ben kendimi az çok düzgün bir ergen zannediyordum. O kelimelerden seslileri atan, boş boş konuşan, en büyük derdi tenefüste üst sınıftaki çocuğu görmek ya da görmemek olan ergen kız var ya, işte o ergen kız benmişim. Utançtan iki sayfadan fazla okuyamadım, defteri kapatıp yerine koydum, yorganın altına saklandım.

  • İzmir iyi, İzmir güzel, İzmir can ulan. Bostanlı sokakları kadar bana mutluluk veren başka bir yer var mı acaba. Bostanlı da karizmatik bir yer değil ki, şarkı yazsan yazılmaz.
  • Bu arada, az çok analog fotoğrafla uğraşanlar bilir, bir Şahabettin Pamuk gerçeği var Sirkeci'de. Hah, işte bazen de yok. Bazen olmadığı, bazen olduğu gerçeğini ben de dün elimde iki orta format ile Pamuk Ticaret önünde beklerken öğrendim. Neyse ki filmlerimi Şahabettin Bey'e vermek üzere karşı dükkan aldı, kendisi de bu öğleden sonra gelecekmiş dükkana. Yarın da artık gelsin Yashica MAT EMler, gitsin Agfa Clacklar...

2 yorum:

Emir Bey dedi ki...

Hacı benim de bir film var banyo. =) Bir ara onu da bir organize edelim. =)

operadaki fantom dedi ki...

ulaştır bana beybi, benim için iki dakikalık iş biliyorsun ki.