12 Şubat 2013 Salı

Dry

Bugün uzun zamandır çantamda gezdirdiğim filmleri nihayet Sirkeci'ye götürdüm. Karaköy'e taşınmanın güzel yanları arasında Eminönü/Sirkeci yakınlığı hep vardı da, ben o tarafları bu kadar özlediğimi fark etmemiştim. Tabii vakit dardı, yoksa gönül isterdi ki bir Şark Han'a uğrayayım, Mısır Çarşısı'ndan geçeyim, çiçek pazarına bakayım falan. Artık önümüzdeki öğle tatillerine nasipse.


Cuma günü 7pf2p ile Cumartesi'ye konuk olduk (hoop gün isimleri girdi kafalar karıştı).
  • Yekta Kopan programa inanılmaz hakim. Ayrıca dünya tatlısı bir insanmış onu da gördük. Yalnız kendisiyle normal muhabbette "ünlü sesi" durumu söz konusu: ses o kadar tanıdık ve o kadar uzak, gerçekdışı bir ses ki, konuşurken "aslen konuşmuyor da film izliyor" hissiyatından kurtulmak çok zor.
  • Çekim esnasında grupta kameraya bakmamaya çalışan 4 kişi nereye bakacağını bilemeyerek bayılma tehlikesi geçirdi, bu durumdan zarar görmeyen tek kişi ise kameraya doğrudan bakan Tolga oldu. Biz de dedik bu adam nasıl böyle ayakta kaldı, sonra izleyince gördük ki adam bizzat seyirciyle iletişime geçmiş kamera yoluyla. Seyircinin gözünün içine bakmak suretiyle enerji emmiş de olabilir, o da mümkün.
  • Beklemediğim anda uzatılan mikrofonla aniden içimde "kesin saçmalayacaksın, dur onu söyleme, dur lan dur" cümleleri yankılanmaya başladı, neyse ki bu sefer bu bilinçle gittiğim için saçmalama seviyesi minimumda oldu. "Bağlantılarla çoğaldık" ney lan?
  • Bu arada kulakiçi monitör kadar durduk yere insanı kendinden tiksindiren bir şey var mı acaba.
  • Enerji müzesinde zaman makinası bulduk sandık. Meğer cehenneme iniyormuş, Cem yolculuktan böyle döndü:
  •  Şöyle gözüküyormuşum, sağolsun Deniz çekmiş telefonuyla. Bunun dışında programın tamamı şurada, 7pf2p'nin blogu da şurada.:

Yarın ise Emir Bey ile indie ceketlerimizi giyiyor ve Peyote sahnesine çıkıyoruz. En son Peyote'ye ayak bastığımızda hepimiz soda içmiş ve Emir Bey'in Akp Gençlik Kolu Saymanı görüntüsüyle ortalığı korkuya boğmuştuk. Şimdi bıyıklar uzadı, kurumsal kimlikler bir yana bırakıldı, üstelik sahnede bize eşlik eden dünya güzeli insan Kamuran Kolçak var. Yani biz yeterince indie, yeterince tarz olamasak bile kendisi muhtemelen ortalamayı baya yükseltecek.



2 yorum:

Emir Bey dedi ki...

Annem severek izlemiş seni, akşama ben yine kurumsal kostümlerimleyim.

operadaki fantom dedi ki...

ah bileydim ben de kurumsal gelirdim. gayet zibidi gibiyim.